Θέλετε να δημιουργήσετε δίκτυο πωλήσεων για τις εξαγωγές σας στο Εξωτερικό;

Θέλετε την καθοδήγηση από συμβούλους εξαγωγών για να προσαμόσετε γρήγορα και χωρίς ρίσκα τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες στις τοπικές αγορές;

Ευκαιρίες & Προκλήσεις

Έχετε αποφασίσει να δραστηριοποιηθείτε στις αγορές του εξωτερικού, έχετε μελετήσει και αξιολογήσει τις προοπτικές να απορροφηθούν τα προϊόντα σας στις τοπικές αγορές και αποφασίζετε να προχωρήσετε σε εξαγωγές. Τι πρέπει να κάνετε και πως θα προχωρήσετε; Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε πως θα σχεδιάσετε το δίκτυο πωλήσεων και πως θα διαχειρίζεστε το κανάλι της διανομής των εξαγωγών. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το σημείο, να συμβουλευτείτε τους ειδικούς στις εξαγωγές για τις συγκεκριμένες αγορές, ώστε να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ταιριάζουν στο κλάδο της εταιρίας σας και στη φύση των προϊόντων σας. Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και τα οικονομικά μεγέθη για την κάθε επιλογή, ποια κόστη καλείστε να αντιμετωπίσετε αλλά και τι όγκο πωλήσεων θα σας αποφέρουν τα μέγιστα, πως θα πρέπει να προσαρμόσετε την παραγωγή και τα logistics σας και ποια είναι τα νομοθετικά πλαίσια που σας προστατεύουν ή σας αφήνουν ανοιχτούς σε κινδύνους.

Δημιουργώντας το δίκτυο πωλήσεων

Με τη βοήθεια μεσαζόντων
Οι εξαγωγές προωθούνται με τη βοήθεια τρίτων, οι οποίοι βρίσκουν τους τοπικούς αγοραστές για σας. Χαρακτηριστικά για τις εξαγωγές: Εύκολες πωλήσεις, μεγάλη εξάρτηση από τους μεσάζοντες που επηρεάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης των πωλήσεων.
Ίδρυση εταιρείας
Χαρακτηριστικά για τις εξαγωγές: Χαμηλότερα κόστη, καλύτερη εξεικοίωση με την αγορά, μεγαλύτερες δυνατότητες κέρδους, ρίσκο αν δεν έχετε τοπικούς συνεργάτες, λόγω διαφορετικού οικονομικού περιβάλλοντος, γραφειοκρατίας και διαφθοράς.
Συνεργασία με τοπική εταιρεία
Χαρακτηριστικά για τις εξαγωγές: Πιο άμεση και σίγουρη προώθηση στην τοπική αγορά, λιγότερα κέρδη και μεγαλύτερη εξάρτηση από τους τοπικούς συνεργάτες.

Η πρόταση μας

H Felitrev  με την απαραίτητη εμπειρία σε ανθρώπινο δυναμικό και τη γνώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στις αγορές του εξωτερικού έχει σχεδιάσει την υπηρεσία Local Partner ειδικά για όλες τις επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν μια επιχείρηση στο εξωτερικό, μια παραγωγική μονάδα ή ακόμα αν ψάχνουν να βρουν ένα τοπικό συνεργάτη. Η υπηρεσία μας βασίζεται στην μελέτη των χαρακτηριστικών των προϊόντων σας και στην τότηταδυνα προώθησης τους στην τοπική αγορά. Σας προσφέρουμε:

1. Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος δικτύου. Ανεύρεση του ιδανικότερου τρόπου εισόδου στην τοπική αγορά. Όπως:

  • Απευθείας εξαγωγή / Εξαγωγή μέσω τρίτων
  • Δημιουργία τοπικής εταιρείας
  • Χρησιμοποίηση τοπικού διανομέα
  • Συμφωνίες με τοπικούς αντιπροσώπους
  • Καθορισμός Έλληνα ή τοπικού υπευθύνου για την προώθηση των πωλήσεων
  • Χρησιμοποίηση τοπικού διανομέα
  • Licensing σε τοπικές εταιρείες – Franchising σε επίπεδο λιανικής
  • Επένδυση σε επίπεδο παραγωγής και διανομής

2. Αναζήτηση τοπικών συνεργατών και πελατών3. Αναζήτηση και επιλογή προμηθευτών (Purchasing Consulting – Import Consulting)

Επιπλέον σας προσφέρουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1. Έρευνα του κατάλληλου προσωπικού το οποίο θα επανδρώσει το τμήμα εξαγωγών της επιχείρησης

2. Έρευνα αγοράς για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στις τοπικές αγορές

3. Ανάλυση προσφοράς και ζήτησης , συλλέγοντας και αξιολογώντας πληροφορίες από τις κατάλληλες ομάδες πληθυσμού , με στόχο να βοηθηθεί η επιχείρηση στη λήψη αποφάσεων , με το μικρότερο δυνατό ρίσκο

4. Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αγορών και εξαγωγών , μελέτες και έρευνες για διαφόρους κλάδους της οικονομίας

5. Βοήθεια στην αντιμετώπιση των γλωσσικών προβλημάτων καθώς και στη κατανόηση της τοπικής νοοτροπίας και κουλούρας

6. Έρευνα για την εξεύρεση πιθανής συνεργασίας της εταιρείας σας με δημοσίους φορείς της χώρας

7. Συμβουλές για την αντιμετώπιση της τοπικής γραφειοκρατίας

8. Συνοδεία πελατών σε επαγγελματικά ταξίδια

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή ζητήστε μας μια προσφορά

 

Share This